Algemene voorwaarden

Boekings- en annuleringsvoorwaarden

Op alle boekingen die u bij ons maakt zijn algemene voorwaarden van toepassing. Hieronder kunt u zien welke algemene voorwaarden dat in uw specifieke geval zijn.

Boekingsvoorwaarden

01. Deze boekingsvoorwaarden zijn van toepassing op alle boekingen bij Life In #Su.

02. Alle reizen zijn onder voorbehoud van het aantal beschikbare plekken en mogelijke wijzigingen in tarieven. Mogelijke wijzigingen vinden echter plaats voor betaling, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

03. Life In #Su is niet aansprakelijk voor de gevolgen die voortvloeien uit materiaal verstrekt door derden alsook niet nagekomen reis- en ongevallen verzekering.

04. Na het online boeken en betalen (of via email/contant), ontvang je per mail een paklijst en bevestiging van
Life In #Su.
Wij accepteren betalingen via iDeal, elke gangbare credit card, Sofort, en Bancontact. Behalve iDeal, kunnen er (minimale) kosten verbonden zijn aan online betalingen. Deze kosten komen boven op het bedrag wat u aan Life In #Su verschuldigd bent, en worden automatisch door de bank in rekening gebracht bij de betaling. Wij ontvangen slechts de som van de producten die u boekt. Alle transactiekosten zijn ten alle tijde voor uw rekening.

05. Na ontvangst van de bevestiging dien je het totaal bedrag uiterlijk 7 dagen voor vertrek te voldoen. In geval van een last minute boeking (vertrek binnen 3 dagen op het moment van boeking) dien je het totale bedrag na ontvangst van bevestiging per direct te voldoen.

06. Het genoemde aantal dagen is inclusief de dagen waarop er van – en naar de bestemming gereisd word.

07. Het hebben verkregen van de nodige inentingen en vaccinaties zijn de volledige verantwoordelijkheid van de deelnemers aan de tours en reizen. Life In #Su is niet verantwoordelijk voor het ontbreken hiervan of de gevolgen van deze gebreken voor de deelnemers.

08. De deelnemer aan een tour of reis kan Life In #Su niet aansprakelijk stellen voor eventuele schade of ziekte ten gevolge van beperkte transportfaciliteiten, communicatiemiddelen, en medische hulp. In het binnenland van Suriname ontbreekt het vaak aan deze faciliteiten waarop Life In #Su geen invloed heeft.

09. De deelnemer aan een tour of reis is zelf verantwoordelijk voor het hebben van een geschikte reis-, ongevallen-, en annuleringsverzekering.

10. Life In #Su behoudt ten allen tijde het recht om elke reis te annuleren/ tour programma aan te passen, wanneer Life In #Su (of de uitvoerende partner voor betreffende tour of reis van Life In #Su) dit nodig acht. Dat kan in situaties van overmacht, of vanwege veiligheidsredenen. In samenspraak met de deelnemer(s) zal er dan een passende oplossing gezocht worden. In het uiterste geval kan er een (gedeeltelijke) restitutie of vervangende tour aangeboden worden.

Annuleringsvoorwaarden

Het is mogelijk om uw boeking bij Life In #Su te annuleren. Daar kunnen kosten aan verbonden zijn. U heeft ten alle tijde het recht om elke tour, reis, of vliegticktet te annuleren zonder opgaaf van redenen. Annuleringen voor boekingen en reserveringen die betaald zijn (met uitzondering van vliegtickets) mogen binnen 48 uur ten alle tijde kosteloos herroepen worden indien de vertrekdatum/(eerste) nacht via Life In #Su geboekte accommodatie meer dan 60 dagen in de toekomst ligt.

01. Als u recht heeft op restitutie volgens deze voorwaarden, zal dit binnen 14 dagen plaatsvinden. Het kan zijn dat, na overleg, een andere/vervangende tour aangeboden zal worden. Eventuele verschillen in het tarief zullen verrekend worden. U krijgt in dat geval enkel het verschil terug, of u dient het verschil juist bij te betalen.

02. Restitutie bij het annuleren van betaalde en ontvangen vliegtickets is in geen geval mogelijk. Voor het wijzigen van je vliegticket, zoals bijvoorbeeld de datum, vliegklasse, en/of plaats van vertrek/bestemming, behoudt Life In #Su het recht u door te verwijzen naar de betreffende vliegmaatschappij. Life In #Su is niet aansprakelijk voor de kosten en/of verantwoordelijk voor welke wijziging dan ook in het vliegticket door derden en is derhalve niet meer verantwoordelijk voor de geldigheid van het ticket. Wijzigingen in het ticket en de daarbij behorende eventuele kosten zijn altijd voor de reiziger.

03. Voor groepsreizen/combinatiereizen/rondreizen/privé reizen/maat reizen dient 50% van de totale reissom bij bevestiging voldaan te worden ongeacht het aantal dagen tot vertrek van de eerste tour/eerste nacht via ons geboekte accommodatie. De resterende 50% van de reissom dient maximaal 40 dagen voor aanvang van de eerste tour/nacht voldaan te worden. Dit mag in 2 (twee) delen te weten 25% 60 dagen tot vertrek van de eerste tour/eerste nacht via ons geboekte accommodatie en de resterende 25% 40 dagen voor aanvang van de eerste tour/eerste nacht via ons geboekte accommodatie.
Bij annulering van reizen binnen één der genoemde categorieën binnen 60 dagen voor aanvang, bent u 50% van de reissom verschuldigd. Bij boekingen voor één der genoemde categorieën binnen 40 dagen voor aanvang, is restitutie bij annulering mogelijk tot 25% van de totale reissom. Bij annulering van reizen binnen één der genoemde categorieën binnen 30 dagen voor aanvang, bent u 100% van de reissom verschuldigd.

In geval van overmacht wat resulteert in annulering zal er een verzekeringsverklaring worden opgesteld welke u kunt indienen bij uw (reis)verzekeraar ter bevordering van uw claim