Samaaka Experience

Beleef de marroncultuur diep in de jungle!

Ontdek de marron cultuur in het prachtige Boven Suriname* gebied! Dorpen en bestemmingen in dit gebied zoals Jaw Jaw en Isadou zijn inmiddels alles behalve traditioneel vanwege de massa toerisme naar deze plekken. Om men toch met de échte Saramaccaanse cultuur kennis te laten maken hebben wij een prachtig alternatief!
Ons eco resort ligt in een ongerept stuk jungle langs de rivier!
Op ongeveer 4 uur varen van Atjoni ligt een prachtig door een marron familie opgezette eco lodge. Dit is onze basis tijdens deze 3-daagse trip naar de diepe jungle!
Van hieruit bezoeken we de machtige Tapawatra Vallen, beklimmen we de Ananasberg, gaan we ‘s nachts op zoek naar kaaimannen en andere wilde dieren, en geniet je van de liefdevolle verzorging en huisgemaakte marron maaltijden van je nieuwe familie! Laagste prijs garantie!


*Boven Suriname gebied = de bovenloop van de Suriname Rivier

Vanaf 245,- per persoon

Elke dag mogelijk (Minimaal 4 personen)

Ongeveer 4,5 uren per auto/bus

+ Ongeveer 4 uren per korjaal (boot)

Bedden + hangmat (Geen meerpijs voor bed)

Dorpen en bestemmingen in dit gebied zoals Jaw Jaw, Isadou, Menimi, Anaula, en Gunsi zijn inmiddels alles behalve traditioneel vanwege de massa toerisme naar deze plekken. Om men toch met de échte Saramaccaanse cultuur kennis te laten maken hebben wij een prachtig en exclusief alternatief dieper in de jungle! Wij dragen bij aan behoud van deze traditionele cultuur.

DAG 1

Paramaribo – Eco Lodge

Omstreeks 7.00 uur ‘s ochtends vertrekken we met de auto/bus vanuit Paramaribo richting Atjoni. We passeren hierbij de voormalige bauxiet raffinaderij van Suralco, Bergendal, en Brownsberg, De gids zal hier uitgebreid over vertellen. tijdens de rit zal er gezorgd worden voor wat te drinken en te eten. Eenmaal aangekomen op Atjoni worden we opgewacht door onze bootsman. Na alles ingeladen te hebben en een ieder een plekje heeft gevonden, zal de huisgemaakte lunch worden uitgedeeld. Al lunchend varen we dwars door de jungle over de Suriname Rivier het diepe binnenland in. Deze vaartocht duurt ongeveer 3 uur. Met de dorpen die we links en rechts passeren, overvliegende (zeldzame) vogels, en het prachtige uitzicht zorgen ervoor dat je je geen moment zal vervelen! Tip: Houd je camera klaar want je weet nooit wat voor moois je tegen zal komen! Eenmaal aangekomen worden we warm onthaald door de familie, spelende kinderen, en andere inwoners van het kleine dorp of omringende dorpen. Bij aankomst zal er eerst een vers bereidde snack op tafel komen om bij te komen van de lange vaartocht. Daarna is het tijd om de accommodatie te bekijken en eventueel je hangmat op te hangen, indien gewenst. Tot het avondmaal ben je vrij om te relaxen, hangmatteren, chillen, zwemmen, een spelletje te spelen, etc. Het avondmaal betreft een liefdevolle bereide maaltijd door de vrouw des huizes. Dit kan ook een traditionele maaltijd zijn. Het is dus van belang dat wij van tevoren op de hoogte zijn van jouw eventuele speciale diëten en/of eventuele allergieën. In de loop van de avond, wanneer het volledig donker is, is het tijd voor een spannende vaartocht voor een zoektocht naar kaaimannen en indien interesse, een jungle wandeling. In het donker!

DAG 2

Ananasberg – Tapawatra

Op de 2e dag wordt er over het algemeen al vroeg ontbeten, waarnaar je je zal klaarmaken om de populaire Ananasberg te gaan beklimmen: een vrij vlakke granieten rots van zo’n 220 meter hoog midden in de jungle! De tocht naar de top wordt beloond met een prachtig uitzicht over het tropisch regenwoud. Bij terugkomst kan je lekker afkoelen in de machtige Tapawatravallen! Dit is een gigantische sula van bijna oever tot oever op de ”kruising” van 3 rivieren: de Pikin Rio, de Gran Rio, en de Suriname Rivier.

DAG 3

Eco Lodge – Paramaribo

Afhankelijk van wat er op de eerste dag al gedaan is, vind er op deze laatste dag al dan niet een dorpswandeling plaats, of een zogenaamde ”koffie tour” waarbij we in alle vroegte de rivier opgaan en vanuit de boot de jungle horen ontwaken. Dit is een prachtige ervaring die u echt meegemaakt moet hebben! na het ontbijt is het tijd om in te pakken en de lange reis richting Paramaribo in te zetten. De lunch zal worden klaar gemaakt en meegenomen voor onderweg. Na de vaartocht naar Atjoni, gaan we met de auto/bus weer terug naar Paramaribo alwaar u zal worden afgezet bij uw verblijfsadres.

INFORMATIE

– Paspoort! (Met geldige stempels, bewijs van legaal verblijf in Suriname). Onderweg passeren wij een controlepost waar er naar uw paspoort gevraagd kan worden. Houd hier rekening mee.
– Wandelschoenen (Wandelschoenen met profiel zijn aan te raden voor de wandeling naar en beklimming van de Ananasberg.
– Slippers
– Anti-muggen lotion
– Lange- en korte mouw kleding
– Poncho (Regenjas)
– Zwemkleding
– Persoonlijke toilet artikelen
– Handdoeken
– Zaklamp
– Zonnebrand
– Voldoende alcoholische dranken en rookwaren voor eigen consumptie (Optioneel)

– Transport
– Gids(en)
– Overnachtingen (Bed/hangmat naar keuze)
– Alle maaltijden; met uitzondering van de avondmaaltijd op de laatste dag van de tour
– Snacks, fruit, water, fris, sap
– Lokale activiteiten zoals genoemd in het programma

3 dagen 4 dagen (Aangepast/extra programma)
04 – 06 personen € 245,- Op aanvraag
7+ personen € 235,- Op aanvraag


Deze tarieven zijn op basis van minimaal 4 personen, of wanneer u aan sluit bij een reeds vertrekkende tour. Wanneer u een ‘privé tour’ wilt van (minder dan) 3 personen kunt u contact met ons opnemen voor de mogelijkheden.
Het is mogelijk om een 4-daagse variant te kiezen voor deze tour. Neem hiervoor contact met ons op. 

  • Houd er rekening mee dat je (langere) tijd en op verschillende momenten in de boot zit en dus blootgesteld zal zijn aan de zon. Houd dus ten alle tijde zonnebrand bij de hand. Ook kan het regenen. Een poncho en een waterdicht tasje/zakje voor je foto camera/mobiele telefoon is aan te raden.
  • Ter plekke is het mogelijk om je telefoon of camera op te laden. Neem eventueel een reserve batterij mee, of een draagbare oplader/powerbank voor tijdens de jungle- en dorpswandelingen.
  • Onderweg naar deze bestemming kan er onderweg nog gestopt worden bij een supermarkt voor bijvoorbeeld een zaklamp die u bent vergeten, alcoholische dranken, of andere dingen. Vraag dit tijdig aan uw gids.

DEZE TOUR GELIJK RESERVEREN?

Vul het formulier in!

Elke boeking zal ons team persoonlijk per mail bevestigen. Indien deze tour niet mogelijk is op gewenste datum, kijken wij gezamenlijk naar een andere mogelijkheid. Pas ná dat de gewenste tour(s) door ons bevestigd is/zijn, zal er een factuur worden verstuurd. De betalingstermijn(en) staan op de factuur vermeld.

CONTACT

+597 8874023 // +316 37370281

info@lifeinsu.nl

Afspraken mogelijk na overleg. Wij komen graag bij u langs!

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Geef in het laatste veld de verdeling aan
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden. (Voor de voorwaarden zie Contact > Algemene Voorwaarden)