Raleighvallen/Voltzberg

Actief én ontspannen ver weg van de bewoonde wereld!

Raleighvallen/Voltzberg is gelegen in het centraal Surinaams Natuur Reservaat. Het reservaat biedt een grote verscheidenheid aan flora en fauna. De grootste activiteit hier is het beklimmen van de Voltzberg. De intensieve tocht naar de top wordt beloond met een prachtig uitzicht over het tropisch regenwoud. Verder zijn er heel wat watervallen waar men zich na de inspannende en leerzame tocht kan afkoelen. Nachtelijke wandelingen voor het spotten van dieren staan ook op het programma. Dit gebied staat ook bekend om de unieke verschijning van de Cock of the rock (Rotshaan) en is bij ornithologen over de hele wereld bekend.

Voor deze bestemming hebben wij vaak actie tarieven. Kijk hiervoor in ons actueel tour overzicht

Informeer naar onze tarieven en beschikbaarheid

Elke dag mogelijk (Minimaal 4 personen)

Ongeveer 4 uren per 4wd-auto/bus

+ Ongeveer 4 uren per korjaal (boot)

Hangmat (Bedden/prive kamer tegen meerpijs)

Vanaf het moment dat dat we op de boot stappen tot de terugreis per auto/bus op de laatste dag, is er geen toegang tot telefoon/internet. Houd hier rekening mee. Het is daarom belangrijk dat wij van u een zogenaamde ”ICE” contact ontvangen: een persoon die ons kantoor vanuit Paramaribo kan bereiken In Case of Emergency. Vermeld de gegevens (Naam, telefoon nummer, email adres, land) van betreffende persoon bij uw reservering.

DAG 1

Paramaribo – Raleighvallen (CSNR, Centraal Suriname Natuur Reservaat)

Omstreeks 8.00 uur ‘s ochtends vertrekken we met de auto naar Witagron; een klein dorpje aan de Coppename Rivier. Bij aankomst aldaar wordt er eerst geluncht, waarna de boten worden ingeladen voor de boottocht naar de Raleighvallen. Deze tocht duurt, afhankelijk van het seizoen zo’n 3 tot 4 uur. Op de eerste dag staan er geen zware activiteiten op het programma. Bij aankomst heb je alle tijd het eiland te verkennen, de wilde doodskopaapjes te voeren, te hengelen, of te zwemmen in de stroomversnelling (sula). Dit terwijl de kok zich bezig houdt met het avondeten. Tevens worden de slaapplekken verdeeld en toegewezen.
Na de vers bereide avondmaal volgt een volledige introductie over het gebied, nemen wij in details het programma door, en is er natuurlijk gelegenheid tot het stellen van vragen. 

DAG 2

Voltzberg

Op de 2e dag wordt er al vroeg ontbeten, waarnaar je je zal klaarmaken om de populaire Voltzberg te gaan beklimmen: een granieten rots van zo’n 240 meter hoog midden in de jungle! Inclusief de klim zal je totaal zo’n 20 kilometer door de jungle lopen. De intensieve tocht naar de top wordt beloond met een prachtig uitzicht over het tropisch regenwoud. Bij terugkomst kan je lekker afkoelen bij de Anjoemaravallen. In de avonduren zal er een wandeling over de airstrip plaatsvinden (vrijwillig) op het eiland om bijzondere vogels te spotten zoals de toekan, arenden, en andere (roof)vogels.

DAG 3

Moedervallen – Waterpret

Op de 3e dag staat er wederom een jungle wandeling op het programma. Ditmaal naar de zogenaamde Moedervallen. Deze kan je enkel bereiken via een andere stroomversnelling: Lolo Passi. Dit is geen intensieve tocht. Ook hier heb je de mogelijkheid om te zwemmen in stroomversnellingen. Deze wandeling neemt ene halve dag in beslag. Bij terugkomst kan er lekker gerelaxed worden. Na de lunch kan de dag verder zelf ingevuld worden: lekker ontspannen in de sula, van een zonsondergang genieten, ‘hangmatteren’, hengelen, een middag dutje, etc. De laatste avond zal eventueel met wat gezelligheid en een drankje worden afgesloten.

DAG 4

Raleighvallen (CSNR, Centraal Suriname Natuur Reservaat) – Paramaribo

De volgende ochtend zul je omstreeks 10:00 uur in de boot stappen om weer richting Paramaribo te vertrekken. Rond 18:00 uur zal je weer terug in de bewoonde wereld zijn.

INFORMATIE

– Goede, dichte, stevige, schoenen voor de wandeltochten en de beklimming van de Voltzberg (Uitermate geschikt zijn hardloopschoenen, All Stars; schoenen met profiel)
– Slippers
– Een kleinere rugzak voor tijdens de wandelingen door de jungle voor je water en overige artikelen
– Anti-muggen lotion
– Lange- en korte mouw kleding (Ga uit van 1-2 sets kleding per dag)
– Poncho (Regenjas)
– Zwemkleding
– Persoonlijke toilet artikelen
– Handdoeken
– Zaklamp (Aan te raden is een zogenaamde hoofdlamp)
– Zonnebrand
– Hangmat + hangmatklamboe
– Voldoende alcoholische dranken en rookwaren voor eigen consumptie (Optioneel)

– Transport
– Gids(en)
– Overnachtingen (Standaard: hangmat)
– Alle maaltijden; met uitzondering van de avondmaaltijd op de laatste dag van de tour
– Snacks, fruit, water, fris, sap/limonade
– Lokale activiteiten zoals genoemd in het programma
– Bijdrage natuurbehoud

Informeer naar onze actuele tarieven

Het is mogelijk om de heenreis, terugreis, of beide af te leggen per charter vliegtuig. Neem hiervoor contact met ons op.

  • Voor de eerste dag staan er geen zware activiteiten op het programma en is het aantrekken van slippers en comfortabele kleding voldoende. Houd er rekening mee dat je langere tijd en op verschillende momenten in de boot zit en dus blootgesteld zal zijn aan de zon. Houd dus ten alle tijde zonnebrand bij de hand. Ook kan het regenen. Een poncho en een waterdicht tasje/zakje voor je foto camera/mobiele telefoon is aan te raden.
  • Ter plekke is het mogelijk om je telefoon of camera op te laden. Neem eventueel een reserve batterij mee, of een draagbare oplader/powerbank voor tijdens de jungle- en dorpswandelingen.
  • Ter plekke zijn er gelimiteerd producten te verkrijgen, echter wel tegen een (veel) hogere prijs dan in Paramaribo. Tijdens de heenreis zullen wij als laatste tussenstop op weg naar Witagron, stoppen bij Zanderij waar je de gelegenheid hebt om een supermarkt te bezoeken.
  • Er is ter plekke géén telefonisch bereik of toegang tot internet.

DEZE TOUR GELIJK RESERVEREN?

VUL HET FORMULIER IN!

Elke reservering zal ons team persoonlijk per mail bevestigen. Indien deze tour niet mogelijk is op gewenste datum, kijken wij gezamenlijk naar een andere mogelijkheid. Pas ná dat de gewenste tour(s) door ons bevestigd is/zijn, zal er een factuur worden verstuurd. De betalingstermijn(en) staan op de factuur vermeld.

CONTACT

+597 8874023 // +316 37370281

info@lifeinsu.nl

Afspraken mogelijk na overleg. Wij komen graag bij u langs!

jan2n2
jan2n2
20/02/2020
Het team van Life in #Su is heel behulpzaam en denkt goed mee. Van ons wensenlijstje wisten zij een prachtige vakantie samen te stellen. En toen door een ongeluk het tijdelijk niet zo goed ging met met een van ons, belden ze regelmatig en kwam de eigenaar zelfs een aantal malen langs. Ik kan iedereen Life in #Su aanbevelen.
Bastiaan v
Bastiaan v
19/02/2020
Prachtige trip naar naar Voltzberg en Raleighvallen onder goede begeleiding. Tot in de puntjes verzorgd door de organisatie (reis, catering, animatie, beklimmen Voltzberg en bezoek Raleighvallen). Als je echt iets avontuurlijks wilt doen en je wilt iets zien van Suriname dan is deze trip een echte aanrader.
aheesakkers
aheesakkers
19/02/2020
Life in #Su hecht duidelijk aan prettig contact, houdt de vinger aan de pols tijdens de reis, denkt mee.
Hannacuperus
Hannacuperus
12/10/2019
Gisteren zijn we via life in su op safari tour geweest. Dit was echt nog leuker, interessanter en leerzamer dan we hadden bedacht. De gids was ontzettend kundig, hij heeft ons ontzettend veel geleerd over de flora en fauna van Suriname. De gids had bovendien veel oog voor zn gasten en dat merkte je aan alles. Deze tour is zeker een aanrader en een mooie combinatie tussen avontuur (scheuren over de savanne en door de jungle) en natuur en kennisoverdracht!!
brytje
brytje
12/10/2019
Samen met lifeinsu gekeken naar de beste optie na dat onze tour (bij een andere organisatie) niet meer door ging! Hier hebben de gidsen verstand van de jungle, hun tour maar hebben ze vooral oog voor jou. Wanneer we onze camera pakte stopte/of reed onze gids gelijk langzamer. Het was een geweldige tour! Zeker een aanrader.
Geef in het laatste veld de verdeling aan
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden. (Voor de voorwaarden zie Contact > Algemene Voorwaarden)