Nickerie/Bigi Pan

Vogels spotten, natuurlijk modderbad, heerlijk eten!

Ten Oosten van Nieuw-Nickerie liggen langs de oceaan meren, met Bigi Pan als de grootste lagune.

Het natuurgebied van maar liefst 135.000 hectare heeft unieke kenmerken. Het staat onder invloed van eb en vloed van de zee en wordt gevoed met zowel zout zeewater als zoet water uit het binnenland.De grootte dringt eerst niet zo door, omdat het water doorspekt is met stukken halfverdronken land. Her en der steken groepen afgestorven bomen boven de waterspiegel uit.

Speciale tarieven voor studenten/stagiaires

Informeer naar onze tarieven en beschikbaarheid

Elke dag mogelijk (Minimaal 3 personen)

Ongeveer 4 uren per auto/bus

Bedden + hangmat (Geen meerpijs voor bed)

DAG 1

Paramaribo – Nickerie

‘s Ochtends vertrek je vanaf Paramaribo westwaarts. De eerste stop is in Groningen, de hoofdplaats van het district Saramacca, gelegen aan de gelijknamige rivier. Ooit stond hier een fort en was er aan de overkant een leprakolonie. Later heeft een groepje Nederlandse boeren (boeroes) uit de omgeving van Groningen (NL) tevergeefs geprobeerd om zich hier te vestigen. In 1945 is hier een monument geplaatst ter nagedachtenis aan de boeroes. Om in het reservaat ‘Bigi Pan’ (Groot meer) te komen, moeten we de boot over een sleephelling trekken. Vanaf hier varen we rustig naar onze accommodatie midden op het water! Vlak voor zonsondergang gaan we varen over het meer. We hebben dan kans om de meeste (zeldzame) vogels te spotten en te genieten van de rust en prachtige zonsondergang zoals je deze nog nooit beleefd hebt! ‘s Avonds, in het donker, gaan we kaaimannen spotten in het wild, en genieten van een gezellig samen zijn, een spelletje, of lekker hangmatteren boven het water genietend van de sterrenhemel!

DAG 2

Bigi Pan – Paramaribo

Vandaag gaan we gebruik maken van een natuurlijk modderbad, kijken of we flamingo’s kunnen spotten, en gaan we een stuk varen door het reservaat. Na de lunch is het tijd om te vertrekken richting Paramaribo. Onderweg naar Paramaribo bezoeken we ook nog eens Wageningen en Groningen! Een hele relaxte tour die in het teken staat van relaxen, uitrusten, en heel veel natuur!

INFORMATIE

– Paspoort! (Met geldige stempels, bewijs van legaal verblijf in Suriname). Onderweg passeren wij een controlepost waar er naar uw paspoort gevraagd kan worden. Houd hier rekening mee.
– Dichte schoenen (Sneakers zijn voldoende)
– Slippers
– Anti-muggen lotion
– Lange- en korte mouw kleding
– Poncho (Regenjas)
– Zwemkleding
– Persoonlijke toilet artikelen
– Handdoeken
– Zaklamp
– Zonnebrand
– Voldoende alcoholische dranken en rookwaren voor eigen consumptie (Optioneel)

– Transport
– Gids(en)
– Overnachtingen (Bed/hangmat naar keuze)
– Alle maaltijden; met uitzondering van de avondmaaltijd op de laatste dag van de tour
– Snacks, fruit, water, fris, sap
– Lokale activiteiten zoals genoemd in het programma

Informeer naar onze actuele tarieven

  • Houd er rekening mee dat je (langere) tijd en op verschillende momenten in de boot zit en dus blootgesteld zal zijn aan de zon. Ook kan het eventueel regenen. Een poncho en een waterdicht tasje/zakje voor je foto camera/mobiele telefoon is aan te raden.
  • Ter plekke is het niet mogelijk om je telefoon of camera op te laden. Neem eventueel een reserve batterij mee, of een draagbare oplader/powerbank.
  • Onderweg naar deze bestemming kan er onderweg nog gestopt worden bij een supermarkt voor bijvoorbeeld een zaklamp die u bent vergeten, alcoholische dranken, of andere dingen. Vraag dit tijdig aan uw gids.

DEZE TOUR GELIJK RESERVEREN?

Vul het formulier in!

Elke boeking zal ons team persoonlijk per mail bevestigen. Indien deze tour niet mogelijk is op gewenste datum, kijken wij gezamenlijk naar een andere mogelijkheid. Pas ná dat de gewenste tour(s) door ons bevestigd is/zijn, zal er een factuur worden verstuurd. De betalingstermijn(en) staan op de factuur vermeld.

CONTACT

+597 8874023 // +316 37370281

info@lifeinsu.nl

Afspraken mogelijk na overleg. Wij komen graag bij u langs!

jan2n2
jan2n2
20/02/2020
Het team van Life in #Su is heel behulpzaam en denkt goed mee. Van ons wensenlijstje wisten zij een prachtige vakantie samen te stellen. En toen door een ongeluk het tijdelijk niet zo goed ging met met een van ons, belden ze regelmatig en kwam de eigenaar zelfs een aantal malen langs. Ik kan iedereen Life in #Su aanbevelen.
Bastiaan v
Bastiaan v
19/02/2020
Prachtige trip naar naar Voltzberg en Raleighvallen onder goede begeleiding. Tot in de puntjes verzorgd door de organisatie (reis, catering, animatie, beklimmen Voltzberg en bezoek Raleighvallen). Als je echt iets avontuurlijks wilt doen en je wilt iets zien van Suriname dan is deze trip een echte aanrader.
aheesakkers
aheesakkers
19/02/2020
Life in #Su hecht duidelijk aan prettig contact, houdt de vinger aan de pols tijdens de reis, denkt mee.
Hannacuperus
Hannacuperus
12/10/2019
Gisteren zijn we via life in su op safari tour geweest. Dit was echt nog leuker, interessanter en leerzamer dan we hadden bedacht. De gids was ontzettend kundig, hij heeft ons ontzettend veel geleerd over de flora en fauna van Suriname. De gids had bovendien veel oog voor zn gasten en dat merkte je aan alles. Deze tour is zeker een aanrader en een mooie combinatie tussen avontuur (scheuren over de savanne en door de jungle) en natuur en kennisoverdracht!!
brytje
brytje
12/10/2019
Samen met lifeinsu gekeken naar de beste optie na dat onze tour (bij een andere organisatie) niet meer door ging! Hier hebben de gidsen verstand van de jungle, hun tour maar hebben ze vooral oog voor jou. Wanneer we onze camera pakte stopte/of reed onze gids gelijk langzamer. Het was een geweldige tour! Zeker een aanrader.
Geef in het laatste veld de verdeling aan
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden. (Voor de voorwaarden zie Contact > Algemene Voorwaarden)