Fredberg

Aanrader!

De bestemming voor avonturiers, levensgenieters, natuurliefhebbers en reizigers die graag oog in oog staan met dieren. We nemen je mee naar een plek die we hebben herontdekt, waar je de absolute schoonheid van Suriname zal ervaren. Je wandelt door het ongerepte oerwoud en slaapt op de top van de berg. Beleef de magie van de Fredberg!

Vanaf 235,- per persoon

Elke dag mogelijk (Minimaal 4 personen)

Ongeveer 4 uren per auto/bus

Bedden + hangmat

DAG 1

Paramaribo – Fredberg

Je stapt in de auto richting de ongerepte jungle en zal onderweg, afhankelijk van het aantal tussenstops, er ongeveer 4 uur overdoen. Je komt eerst aan in het basiskamp waar je tijd hebt om even te zwemmen en te eten. Trek je jungle kleding aan, want het is tijd om de Fredberg te trotseren. Je loopt in ongeveer 3 á 4 uur door de ongerepte jungle, voordat je de bergtop bereikt. Het is een tocht die voor eenieder in normale conditie heel goed te doen is. Aangekomen op de top van de berg is het genieten geblazen. Het uitzicht is prachtig en met een douche en keuken zijn de broodnodige faciliteiten voor een goede nacht ook aanwezig. Geniet van de zonsondergang en de sterrenhemel op de top van de berg, voordat je gaat slapen op deze bijzondere plek.

DAG 2

Basiskamp – Zintete

Spring vandaag vroeg uit je hangmat voor één van de mooiste zonsopkomsten in Suriname. Vanaf boven zie je als het ware de jungle ontwaken, met het geluid van de brulapen en mooie vogels, zoals ara’s die voorbij vliegen. Er wordt door de kok gezorgd voor een goed en stevig ontbijt, zodat je deze dag weer met genoeg energie tegemoet kan gaan. Vandaag ga je de jungle nog beter ontdekken. Jouw gids neemt je via de andere kant van de berg mee richting de zeldzame oranje rotshanen en wie weet spot je nog een hoop apensoorten onderweg. Je komt na de jungletocht weer terecht in het basiskamp, waar het tijd is om lekker te ontspannen. Er staat een uitgebreide lunch klaar met ijskoude drankjes. Vanavond slaap je in een comfortabel bed en heb je de hangmat niet meer nodig. Er kan worden gevist, gevaren, en met hoog water kan je zelfs met een heuse tarzanswing het water in duiken. In de avond trek je er nog een keer op uit met een gids om de nachtdieren te spotten. De avond wordt vaak afgesloten rondom het kampvuur.

DAG 3

Fredberg – Paramaribo

Krijg je geen genoeg van de jungle? Dan kan je opnieuw met jouw gids erop uit trekken om nog meer dieren te zien. Heb je de behoefte om gewoon nog lekker te zwemmen en te zonnen op de laatste dag? Dan is hier ook zeker ruimte voor. Na de lunch is het tijd om de spullen te pakken om weer richting Paramaribo te rijden.

INFORMATIE

– Goede, dichte, stevige, schoenen voor de wandeltochten en de beklimming van de Fredberg (Uitermate geschikt zijn hardloopschoenen, All Stars; schoenen met profiel)
Paspoort! (Met geldige stempels, bewijs van legaal verblijf in Suriname). Onderweg passeren wij een controlepost waar er naar uw paspoort gevraagd kan worden. Houd hier rekening mee.

– Slippers
– Lange- en korte mouw kleding (Ga uit van 2 sets kleding per dag)
– Laken
– Poncho (Regenjas)
– Zwemkleding
– Persoonlijke toilet artikelen
– Handdoeken
– Zaklamp
– Zonnebrand
– Hangmat + klamboe
– Voldoende alcoholische dranken en rookwaren voor eigen consumptie (Optioneel)

– Transport
– Gids(en)
– Overnachtingen (Bed/hangmat naar keuze)
– Alle maaltijden; met uitzondering van de avondmaaltijd op de laatste dag van de tour
– Snacks, fruit, water, fris, sap
– Lokale activiteiten zoals genoemd in het programma

Student/stagiair 3 dagen: € 210,-
4 dagen: € 260,-
Toeristen 3 dagen: € 235,-
4 dagen: € 295,-
Birding Special Op aanvraag

Deze tarieven zijn op basis van minimaal 4 personen, of wanneer u aan sluit bij een reeds vertrekkende tour. Wanneer u een ‘privé tour’ wilt van minder dan 4 personen kunt u contact met ons opnemen voor de mogelijkheden.

Er is ter plekke geen bereik en dus geen toegang tot internet en telefonie. Houd hier rekening mee. Tevens zijn er gelimiteerde mogelijkheden tot het opladen van een telefoon of camera. Een extra batterij, of een powerbank komt goed van pas tijdens deze trip.
Onderweg naar deze bestemming kan er onderweg nog gestopt worden bij een supermarkt voor bijvoorbeeld een zaklamp die u bent vergeten, alcoholische dranken, of andere dingen. Vraag dit tijdig aan uw gids.

DEZE TOUR GELIJK RESERVEREN?

Vul het formulier in!

Elke boeking zal ons team persoonlijk per mail bevestigen. Indien deze tour niet mogelijk is op gewenste datum, kijken wij gezamenlijk naar een andere mogelijkheid. Pas ná dat de gewenste tour(s) door ons bevestigd is/zijn, zal er een factuur worden verstuurd. De betalingstermijn(en) staan op de factuur vermeld.

CONTACT

+597 8874023 // +316 37370281

info@lifeinsu.nl

Afspraken mogelijk na overleg. Wij komen graag bij u langs!

Geef in het laatste veld de verdeling aan
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden. (Voor de voorwaarden zie Contact > Algemene Voorwaarden)