Brownsberg/Stuwmeer

BELEEF DE JUNGLE IN HET BROWNSBERG NATUURPARK

Tijdens deze tour krijg je de kans te genieten van een adembenemend uitzicht vanaf Brownsberg, breng je een bezoek aan de Irene- en Leovallen, beleef je een gezellige avond op Ston Island, waar je genietend wakker wordt in je hangmat met een prachtig uitzicht over het stuwmeer en de zonsopgang, met als afsluiting een boottocht over en enkele activiteiten aan het stuwmeer zoals het vissen op piranha’s en zwemmen.

Informeer naar onze tarieven en beschikbaarheid

Elke dag mogelijk (Minimaal 2 personen)

Ongeveer 3 uren per auto/bus

Bedden + hangmat (Geen meerpijs voor bed)

DAG 1

Paramaribo – Brownsberg – Ston Island

Je rijdt vanuit Paramaribo via de J.F Kennedy Highway, richting Brownsberg. Tijdens de busrit krijg je een lekker ontbijt aangeboden, terwijl de gids vertelt over het bauxietbedrijf Suralco en de transmigratiedorpen. Eenmaal boven op de Brownsberg aangekomen, ga je naar het uitzichtpunt waar je foto’s kan maken van het adembenemende uitzicht over het stuwmeer. Vervolgens maak je een wandeling op de berg, waarbij je kunt genieten van de prachtige flora en fauna die Suriname te bieden heeft. De Brownsberg heeft een rijke historie met unieke planten en bomen, waarover de gids je alles zal vertellen. Tijdens de wandeling daal je af naar de zogenaamde Leo- en Irenevallen. Voor deze afdaling heb je redelijke wandelschoenen met profiel nodig! Het is niet mogelijk deze afdaling te lopen op slippers. Beneden krijg je de kans af te koelen onder de koude stroom van de watervallen. Na het bezoeken van beide watervallen en een rustpauze, begin je aan de beklimming van de berg terug naar het topje. Tijdens deze wandeling zal er gezorgd worden voor voldoende snacks en water om jouw honger en dorst te stillen. Boven aangekomen staat er een warme lunch voor je klaar en krijg je de mogelijkheid om te douchen of op te frissen. Na de lunch krijg je de gelegenheid nog enkele foto’s te maken van het uitzicht, waarna we onze tocht naar Ston Island, een schiereiland aan het Brokopondo stuwmeer, inzetten. Hier is het tijd voor een gezellige avond, met eventueel een kampvuurtje en muziek. Je bent vrij om voor de nodige alcoholische dranken te zorgen!

DAG 2

Ston Island – Paramaribo

Na de nacht doorgebracht te hebben op Ston Island, maak je een boottocht op het stuwmeer. Hierna kan je zelf je ochtend indelen door te gaan vissen op piranha’s, het eiland te verkennen, of lekker te chillen en te hangmatteren. Na de lunch vertrek je weer richting Paramaribo.

INFORMATIE

– Paspoort! (Met geldige stempels, bewijs van legaal verblijf in Suriname). Onderweg passeren wij een controlepost waar er naar uw paspoort gevraagd kan worden. Houd hier rekening mee.
– Wandelschoenen (Wandelschoenen met profiel zijn aan te raden voor de wandeling te Brownsberg)
– Slippers
– Rugzak voor tijdens de wandeling te Brownsberg
– Anti-muggen lotion
– Lange- en korte mouw kleding
– Zwemkleding
– Persoonlijke toilet artikelen
– Handdoeken
– Zaklamp
– Zonnebrand
– Voldoende alcoholische dranken en rookwaren voor eigen consumptie (Optioneel)

– Transport
– Standaard vaartochtje Stuwmeer naar ”Babun Eiland”

– Gids(en)
– Kosten natuurbehoud
– Overnachtingen (Bed/hangmat naar keuze, eigen hangmat meenemen indien aanwezig)
– Alle maaltijden; met uitzondering van de avondmaaltijd op de laatste dag van de tour
– Snacks, fruit, water, fris, sap/limonade
– Lokale activiteiten zoals genoemd in het programma

Informeer naar onze actuele tarieven

  • Een waterdicht tasje/zakje voor je foto camera/mobiele telefoon is aan te raden.
  • Ter plekke is het mogelijk om je telefoon of camera op te laden. Neem eventueel een reserve batterij mee, of een draagbare oplader/powerbank voor tijdens de jungle wandeling op Brownsberg.
  • Voor de wandeling te Brownsberg is een kleine rugzak aan te raden voor je water en fruit. Een water werende hoes/cover voor je rugtas is eveneens aan te raden
  • Onderweg naar deze bestemming kan er onderweg nog gestopt worden bij een supermarkt voor bijvoorbeeld een zaklamp die u bent vergeten, alcoholische dranken, of andere dingen. Vraag dit tijdig aan uw gids.

DEZE TOUR GELIJK RESERVEREN?

VUL HET FORMULIER IN

Elke boeking zal ons team persoonlijk per mail bevestigen. Indien deze tour niet mogelijk is op gewenste datum, kijken wij gezamenlijk naar een andere mogelijkheid. Pas ná dat de gewenste tour(s) door ons bevestigd is/zijn, zal er een factuur worden verstuurd. De betalingstermijn(en) staan op de factuur vermeld.

CONTACT

+597 8874023 // +316 37370281

info@lifeinsu.nl

Afspraken mogelijk na overleg. Wij komen graag bij u langs!

jan2n2
jan2n2
20/02/2020
Het team van Life in #Su is heel behulpzaam en denkt goed mee. Van ons wensenlijstje wisten zij een prachtige vakantie samen te stellen. En toen door een ongeluk het tijdelijk niet zo goed ging met met een van ons, belden ze regelmatig en kwam de eigenaar zelfs een aantal malen langs. Ik kan iedereen Life in #Su aanbevelen.
Bastiaan v
Bastiaan v
19/02/2020
Prachtige trip naar naar Voltzberg en Raleighvallen onder goede begeleiding. Tot in de puntjes verzorgd door de organisatie (reis, catering, animatie, beklimmen Voltzberg en bezoek Raleighvallen). Als je echt iets avontuurlijks wilt doen en je wilt iets zien van Suriname dan is deze trip een echte aanrader.
aheesakkers
aheesakkers
19/02/2020
Life in #Su hecht duidelijk aan prettig contact, houdt de vinger aan de pols tijdens de reis, denkt mee.
Hannacuperus
Hannacuperus
12/10/2019
Gisteren zijn we via life in su op safari tour geweest. Dit was echt nog leuker, interessanter en leerzamer dan we hadden bedacht. De gids was ontzettend kundig, hij heeft ons ontzettend veel geleerd over de flora en fauna van Suriname. De gids had bovendien veel oog voor zn gasten en dat merkte je aan alles. Deze tour is zeker een aanrader en een mooie combinatie tussen avontuur (scheuren over de savanne en door de jungle) en natuur en kennisoverdracht!!
brytje
brytje
12/10/2019
Samen met lifeinsu gekeken naar de beste optie na dat onze tour (bij een andere organisatie) niet meer door ging! Hier hebben de gidsen verstand van de jungle, hun tour maar hebben ze vooral oog voor jou. Wanneer we onze camera pakte stopte/of reed onze gids gelijk langzamer. Het was een geweldige tour! Zeker een aanrader.
Geef in het laatste veld de verdeling aan
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden. (Voor de voorwaarden zie Contact > Algemene Voorwaarden)