Brownsberg/Stuwmeer

BELEEF DE JUNGLE IN HET BROWNSBERG NATUURPARK

Tijdens deze tour krijg je de kans te genieten van een adembenemend uitzicht vanaf Brownsberg, breng je een bezoek aan de Irene- en Leovallen, beleef je een gezellige avond op Ston Island, waar je genietend wakker wordt in je hangmat met een prachtig uitzicht over het stuwmeer en de zonsopgang, met als afsluiting een boottocht over en enkele activiteiten aan het stuwmeer zoals het vissen op piranha’s en zwemmen.

Vanaf 100,- per persoon

Elke dag mogelijk (Minimaal 2 personen)

Ongeveer 3 uren per auto/bus

Bedden + hangmat (Geen meerpijs voor bed)

DAG 1

Paramaribo – Brownsberg – Ston Island

Je rijdt vanuit Paramaribo via de J.F Kennedy Highway, richting Brownsberg. Tijdens de busrit krijg je een lekker ontbijt aangeboden, terwijl de gids vertelt over het bauxietbedrijf Suralco en de transmigratiedorpen. Eenmaal boven op de Brownsberg aangekomen, ga je naar het uitzichtpunt waar je foto’s kan maken van het adembenemende uitzicht over het stuwmeer. Vervolgens maak je een wandeling op de berg, waarbij je kunt genieten van de prachtige flora en fauna die Suriname te bieden heeft. De Brownsberg heeft een rijke historie met unieke planten en bomen, waarover de gids je alles zal vertellen. Tijdens de wandeling daal je af naar de zogenaamde Leo- en Irenevallen. Voor deze afdaling heb je redelijke wandelschoenen met profiel nodig! Het is niet mogelijk deze afdaling te lopen op slippers. Beneden krijg je de kans af te koelen onder de koude stroom van de watervallen. Na het bezoeken van beide watervallen en een rustpauze, begin je aan de beklimming van de berg terug naar het topje. Tijdens deze wandeling zal er gezorgd worden voor voldoende snacks en water om jouw honger en dorst te stillen. Boven aangekomen staat er een warme lunch voor je klaar en krijg je de mogelijkheid om te douchen of op te frissen. Na de lunch krijg je de gelegenheid nog enkele foto’s te maken van het uitzicht, waarna we onze tocht naar Ston Island, een schiereiland aan het Brokopondo stuwmeer, inzetten. Hier is het tijd voor een gezellige avond, met eventueel een kampvuurtje en muziek. Je bent vrij om voor de nodige alcoholische dranken te zorgen!

DAG 2

Ston Island – Paramaribo

Na de nacht doorgebracht te hebben op Ston Island, maak je een boottocht op het stuwmeer. Hierna kan je zelf je ochtend indelen door te gaan vissen op piranha’s, het eiland te verkennen, of lekker te chillen en te hangmatteren. Na de lunch vertrek je weer richting Paramaribo.

INFORMATIE

– Paspoort! (Met geldige stempels, bewijs van legaal verblijf in Suriname). Onderweg passeren wij een controlepost waar er naar uw paspoort gevraagd kan worden. Houd hier rekening mee.
– Wandelschoenen (Wandelschoenen met profiel zijn aan te raden voor de wandeling te Brownsberg)
– Slippers
– Rugzak voor tijdens de wandeling te Brownsberg
– Anti-muggen lotion
– Lange- en korte mouw kleding
– Zwemkleding
– Persoonlijke toilet artikelen
– Handdoeken
– Zaklamp
– Zonnebrand
– Voldoende alcoholische dranken en rookwaren voor eigen consumptie (Optioneel)

– Transport
– Standaard vaartochtje Stuwmeer naar ”Babun Eiland”

– Gids(en)
– Kosten natuurbehoud
– Overnachtingen (Bed/hangmat naar keuze, eigen hangmat meenemen indien aanwezig)
– Alle maaltijden; met uitzondering van de avondmaaltijd op de laatste dag van de tour
– Snacks, fruit, water, fris, sap/limonade
– Lokale activiteiten zoals genoemd in het programma

2 dagen
03 personen € 145,-*
04 – 06 personen € 125,-
07 – 09 personen € 125,-
10+ personen € 100,-


In bovenstaande tarieven is een standaard vaartocht inbegrepen over het Stuwmeer. Voor een lange vaartocht (60 minuten) komt er t/m 09 personen € 35,- boven op het totaal bedrag bij, en € 50,- bovenop het totaal bedrag bij 10 personen of meer per boot.
Deze tarieven zijn op basis van minimaal 3 personen, (of wanneer u aan sluit bij een reeds vertrekkende tour)*. Wanneer u een ‘privé tour’ wilt van (minder dan) 3 personen kunt u contact met ons opnemen voor de mogelijkheden.
Het is mogelijk om een 3-daagse variant te kiezen voor deze tour. Neem hiervoor contact met ons op. 

  • Een waterdicht tasje/zakje voor je foto camera/mobiele telefoon is aan te raden.
  • Ter plekke is het mogelijk om je telefoon of camera op te laden. Neem eventueel een reserve batterij mee, of een draagbare oplader/powerbank voor tijdens de jungle wandeling op Brownsberg.
  • Voor de wandeling te Brownsberg is een kleine rugzak aan te raden voor je water en fruit. Een water werende hoes/cover voor je rugtas is eveneens aan te raden
  • Onderweg naar deze bestemming kan er onderweg nog gestopt worden bij een supermarkt voor bijvoorbeeld een zaklamp die u bent vergeten, alcoholische dranken, of andere dingen. Vraag dit tijdig aan uw gids.

DEZE TOUR GELIJK RESERVEREN?

VUL HET FORMULIER IN

Elke boeking zal ons team persoonlijk per mail bevestigen. Indien deze tour niet mogelijk is op gewenste datum, kijken wij gezamenlijk naar een andere mogelijkheid. Pas ná dat de gewenste tour(s) door ons bevestigd is/zijn, zal er een factuur worden verstuurd. De betalingstermijn(en) staan op de factuur vermeld.

CONTACT

+597 8874023 // +316 37370281

info@lifeinsu.nl

Afspraken mogelijk na overleg. Wij komen graag bij u langs!

Geef in het laatste veld de verdeling aan
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden. (Voor de voorwaarden zie Contact > Algemene Voorwaarden)