Brownsberg Natuurpark

WILDLIFE EN WATERVALLEN DICHTBIJ DE STAD

Tijdens een bezoek aan Brownsberg krijgt u de kans te genieten van een adembenemend uitzicht over het stuwmeer, waarna u een bezoek brengt aan de Irene- en Leovallen. Onze gids vertelt u alles over de natuur om uw heen!

TIP: Neem een verrekijker mee om mooie vogels en verschillende apen te spotten in de hoge bomen!

Deze dag tour is ook te combineren met een overnachting aan het Stuwmeer. Klik hier voor meer informatie.

Informeer naar onze tarieven en beschikbaarheid

Elke dag mogelijk (Minimaal 3 personen)

Volledig verzorgd

Ongeveer 3 uren per 4wd/bus

PARAMARIBO - BROKOPONDO

U rijdt vanuit Paramaribo via de J.F Kennedy Highway, richting Brownsberg. Tijdens de auto/busrit krijgt u een lekker Surinaams ontbijtje aangeboden, terwijl de gids uitvoerig vertelt over het bauxietbedrijf Suralco en de transmigratiedorpen. Eveneens komt er een stuk geschiedenis aan bod over het Stuwmeer. Eenmaal boven op de Brownsberg aangekomen, kunt u naar het uitzichtpunt(en) waar u foto’s kunt maken van het adembenemende uitzicht over het Stuwmeer. Vervolgens maak je een wandeling op de berg, waarbij u kunt genieten van de prachtige flora en fauna die Suriname te bieden heeft.

De Brownsberg heeft een rijke historie met unieke planten en bomen, waarover de gids u alles zal vertellen. Tijdens de wandeling daalt u af (+/- 545 meter omlaag over een natuurlijk pad van +/- 3 kilometer) naar de zogenaamde Leo- en Irenevallen. Voor deze afdaling heeft u redelijke wandelschoenen met profiel nodig! Zeker in de regentijd! Het is niet mogelijk deze afdaling te lopen op slippers. Beneden krijgt u de kans af te koelen onder de koude stroom van de watervallen. Na het bezoeken van beide watervallen (of enkele, in overleg) en een rustpauze, begint u aan de beklimming van de berg terug naar het plateau. Tijdens deze wandeling zal er gezorgd worden voor voldoende snacks en water om uw honger en dorst te stillen. Boven aangekomen staat er een late, warme lunch voor u klaar en krijgt u de mogelijkheid om te douchen of op te frissen. Na de late lunch kunt u nog even genieten van het uitzicht over het Stuwmeer in combinatie met het geluid van de jugle, voordat het vertrek terug naar Paramaribo ingezet zal worden.

INFORMATIE

– Goede, stevige wandelschoenen voor de wandeltocht op Brownsberg. Dat mogen stevige gympen zijn, wel met profiel! Tijdens de bus/auto rit kunt u wél slippers aan voor uw gemak.
– Een kleinere rugzak voor de wandeltocht voor het meenemen van snacks/fruit/water die je van ons zult krijgen. 
– Handdoek
– Zonnebrand crème
– Droge kleding mocht je met je kleding onder de watervallen gaan staan
– Zwemkleding (optioneel)
– Badslippers (In ieder geval een 2e paar droge schoenen of iets dergelijks)
– Camera + reserve batterij

– Transport
– Gids(en)
– Entree Natuurpark
– Kosten Natuurbehoud
– Lunch
– Snacks, fruit, water, fris, sap/limonade
– Lokale activiteiten zoals genoemd in het programma

Informeer naar onze actuele tarieven.


Deze dag tour is ook te combineren met een overnachting. Klik hier voor meer informatie.

  • Deze tour is bij uitstek geschikt om vast te leggen met een zogenaamde GoPro of soortgelijke ‘action cam’.
  • Onderweg naar deze bestemming kan er onderweg nog gestopt worden bij een supermarkt voor bijvoorbeeld alcoholische dranken, of andere dingen. Vraag dit tijdig aan uw gids.

DEZE TOUR GELIJK RESERVEREN?

VUL HET FORMULIER IN

Elke boeking zal ons team persoonlijk per mail bevestigen. Indien deze tour niet mogelijk is op gewenste datum, kijken wij gezamenlijk naar een andere mogelijkheid. Pas ná dat de gewenste tour(s) door ons bevestigd is/zijn, zal er een factuur worden verstuurd. De betalingstermijn(en) staan op de factuur vermeld.

CONTACT

+597 8874023 // +316 37370281

info@lifeinsu.nl

Afspraken mogelijk na overleg. Wij komen graag bij u langs!

jan2n2
jan2n2
20/02/2020
Het team van Life in #Su is heel behulpzaam en denkt goed mee. Van ons wensenlijstje wisten zij een prachtige vakantie samen te stellen. En toen door een ongeluk het tijdelijk niet zo goed ging met met een van ons, belden ze regelmatig en kwam de eigenaar zelfs een aantal malen langs. Ik kan iedereen Life in #Su aanbevelen.
Bastiaan v
Bastiaan v
19/02/2020
Prachtige trip naar naar Voltzberg en Raleighvallen onder goede begeleiding. Tot in de puntjes verzorgd door de organisatie (reis, catering, animatie, beklimmen Voltzberg en bezoek Raleighvallen). Als je echt iets avontuurlijks wilt doen en je wilt iets zien van Suriname dan is deze trip een echte aanrader.
aheesakkers
aheesakkers
19/02/2020
Life in #Su hecht duidelijk aan prettig contact, houdt de vinger aan de pols tijdens de reis, denkt mee.
Hannacuperus
Hannacuperus
12/10/2019
Gisteren zijn we via life in su op safari tour geweest. Dit was echt nog leuker, interessanter en leerzamer dan we hadden bedacht. De gids was ontzettend kundig, hij heeft ons ontzettend veel geleerd over de flora en fauna van Suriname. De gids had bovendien veel oog voor zn gasten en dat merkte je aan alles. Deze tour is zeker een aanrader en een mooie combinatie tussen avontuur (scheuren over de savanne en door de jungle) en natuur en kennisoverdracht!!
brytje
brytje
12/10/2019
Samen met lifeinsu gekeken naar de beste optie na dat onze tour (bij een andere organisatie) niet meer door ging! Hier hebben de gidsen verstand van de jungle, hun tour maar hebben ze vooral oog voor jou. Wanneer we onze camera pakte stopte/of reed onze gids gelijk langzamer. Het was een geweldige tour! Zeker een aanrader.
Geef in het laatste veld de verdeling aan
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden. (Voor de voorwaarden zie Contact > Algemene Voorwaarden)