Placeholder

Busiwagi – Cordon Trail
2 Dagen

287.00

De tour zit vol avontuur en uitdaging. Je gaat zelf diverse hindernissen aan met het 4×4 voertuig en komt op prachtige plekken waar bijna niemand komt. Je overnacht in een hangmat en gaat hiermee even ‘back to basic’. Jong of oud, man of vrouw, door de verschillende aspecten in het programma is deze tour geschikt voor ieder die op een avontuurlijke wijze Suriname wil ontdekken. Geschatte kilometers: 160 km op onverharde wegen en 50 km op verharde wegen.

Vast vertrekdagen: maandag en zaterdag. Andere dagen in overleg.

Description

Deze 2-daagse tour zit vol avontuur en uitdaging. Je gaat zelf diverse hindernissen aan met het 4×4 voertuig en komt op prachtige plekken waar bijna niemand komt. Je overnacht in een hangmat en gaat hiermee even ‘back to basic’. Jong of oud, man of vrouw, door de verschillende aspecten in het programma is deze tour geschikt voor ieder die op een avontuurlijke wijze Suriname wil ontdekken.

Het woord Cordon is afgeleid van het Franse woord ‘Cordon’ dat lijn of linie betekent en in militaire zin duidde op een linie van gewapende posten. In 1776 werd wettelijk vastgelegd dat het Cordonpad er moest komen. Het koloniale landsbestuur had in verband met de staatveiligheid een Cordon van bewakingsposten in te richten. Het gouvernement zag zich daarom genoodzaakt om de aanvallen op de verspreid liggende plantages het hoofd te bieden. In 1778 werd het pad voltooid.

Dag 1:

Om 08:00u word je opgehaald vanaf je verblijfslocatie. Net buiten de drukte van het Surinaams verkeer maak je kennis met de 4×4 voertuigen, reisgenoten en de gids. De basisvaardigheden voor het terrein rijden en de veiligheidsinstructies worden aan je uitgelegd zodat je vertrouwd raakt met het avontuur dat je te wachten staat.

Na een korte pauze ga je met je reisgenoten en gids op pad. We maken de oversteek richting de Jodensavanne.

s ’Middags bevind je je met het voertuig in de savanne. In de savanne krijg je de gelegenheid om alle facetten van het offroad rijden uit te proberen. Met grote plassen, modderbaden, heuvels en diepe kuilen nemen jij en je reisgenoten diverse hindernissen en bedenken jullie oplossingen voor uitdagingen die de natuur je stelt.

Aan het einde van de middag maak je samen met de gids het kamp klaar, geniet je van een welverdiende avondmaaltijd en bereid je je voor op de overnachting in een hangmat in het midden van de savanne.

Dag 2:

De volgende dag ga je na een stevig ontbijt het avontuur weer aan met een savanne trail én een trail door bos en kreek. Het Cordonpad waar deze trail gedeeltelijk over heen gaat is een militair ruiterpad uit de slaventijd. Het Cordonpad loopt tussen de savanne en de jungle en werd gezien als de grens van de vrijheid.

Door te genieten van de prachtige natuur, het spannende avontuur en de overheerlijke maaltijden ga je deze reis niet snel vergeten. Na alle uitdagingen getrotseerd te hebben keren we terug naar de bewoonde wereld waarbij je om ca. 17:00u weer terug bent bij je verblijf locatie.

Geschatte kilometers: 160 km op onverharde wegen en 50 km op verharde wegen.

Tour inclusief:

– Vervoer vanaf verblijfslocatie naar startpunt Busiwagi tour v.v. (Domburg)

– Lunch

– Drinkwater/ frisdrank

Paklijst:

– Bescherming tegen de zon; pet, zonnebril, zonnebrandcrème, e.a.

– Zwemkleding, handdoek

– Goede gebonden sandalen/ schoeisel

– Geldig (internationaal) rijbewijs

– Fototoestel (waterdicht hoesje is aan te bevelen)

– Voorgaand de tour kun je de inhoud van je tas in een waterdichte box van 20 liter overladen/ plaatsen.

Nadat wij jouw boeking hebben ontvangen, ontvang je van ons per email een uitgebreid pakket ter voorbereiding op deze tour. Dit pakket bevat de uitgebreide survival paklijst, de algemene voorwaarden die extra van toepassing zijn op deze tour, en de wederzijdse vrijwaring van aansprakelijkheid.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Busiwagi – Cordon Trail
2 Dagen”

Your email address will not be published. Required fields are marked *