COMBINATIE REIS ROTSHAAN // €745,-

Bij deze 9 daagse tour vertrekken wij vanuit Paramaribo met de bus richting Witagron om daar in de boot te stappen naar de Raleighvallen (gelegen in het Centraal Suriname Natuur Reservaat). Een indrukwekkende vaartocht van +/- 3 uren dwars door de jungle. Het reservaat biedt een grote verscheidenheid aan flora en fauna. De ”attractie” in dit gebied is het beklimmen van de Voltzberg. De intensieve tocht naar de top wordt beloond met een prachtig uitzicht over het tropische regenwoud. Verder zijn er watervallen en sula’s (stroomversnellingen) waar je na de inspannende en leerrijke tocht kan afkoelen. Op de 4e dag vervolgen wij onze reis richting Zanderij. Vlakbij de internationale luchthaven ligt namelijk het populaire recreatieoord Cola Kreek. De naam heeft deze plek te danken aan het water van de kreek die een ”cola-bruine” kleur heeft waarin er gezwommen kan worden. De avond kan vrij ingevuld worden. Vanaf Cola Kreek vertrekken wij de volgende ochtend richting Atjoni; het Centraal Station van het Boven Suriname gebied. Wanneer we daar aankomen, zal onze gids je alles over deze plek vertellen. Tevens is dit de plek waar we wederom de boot in stappen voor een interessante vaartocht richting onze eindbestemming. Omdat wij bijna bij de oorsprong van de Suriname Rivier moeten zijn; varen we langs vele dorpen en maak je op die manier al kennis met de marron cultuur. Na deze 3 daagse tour rijden we vanaf Atjoni naar Ston Island; een schiereiland gelegen aan het stuwmeer. Deze 7e dag is een lekker relax dagje om uit te rusten en op te laden voor de Brownsberg tocht de volgende dag. Op de laatste ochtend, dag 9, is er nog tijd voor een vaartocht op het stuwmeer alvorens we weer richting Paramaribo zullen vertrekken.

Alle maaltijden/snacks/fruit inbegrepen
Prijs inclusief transport per bus/boot
Inclusief gids/kok/chauffeur
Overnachting: hangmat (Bed optioneel)
Inclusief kosten natuurbehoud
Souvenirs voor eigen rekening

Programma

Dag 1

Paramaribo - Raleighvallen (CSNR, Centraal Suriname Natuur Reservaat)

Om 7.00 uur vertrekken we met de bus naar Witagron, bij aankomst wordt er geluncht, waarna de boten worden ingeladen voor de boottocht (+/- 3 uren) naar de Raleighvallen. Bij aankomst kennismaking met de beheerder en indeling van de accommodatie. In de middag wordt er een verkenningstocht gemaakt rondom het eiland. Indien gewenst, nemen we een duikje in de rivier.
Dag 2

Voltzberg

Na het ontbijt maken wij ons klaar voor wandeling door het bos naar de Voltzberg. Deze tocht is zeer boeiend en indrukwekkend. Men kan er veel dieren tegen komen, zoals apen, vogels wilde zwijnen enz. Hoogtepunt op deze dag is uiteraard de klim naar de top ( 240 m ) waar u van een prachtig uitzicht over het tropisch regenwoud kunt genieten. In de middag keren wij terug naar de lodge onderweg maken wij een tussen stop bij de Anjoemara vallen om af te koelen. Na het avondeten gezellig samenzijn.
Dag 3

Moedervallen

Na het ontbijt vertrekken wij met de boot naar Lolopasi en vandaaruit maken wij een boswandeling naar de adembenemende Moedervallen. Om 13.00 uur hebben wij een lunch. In de middag bezoeken wij het vliegveld en u kunt ook diverse vogels spotten. De middag is vrij, na het avond eten gezellig samen zijn en indien gewenst een culturele show met zang en dans van de plaatselijke Raleighboys.
Dag 4

Raleighvallen - Cola Kreek

Omstreeks 09.00 uur vertrekken wij met de boot naar Witagron en van daaruit rijden wij door naar recreatieoord Cola Kreek, nabij de internationale luchthaven Zanderij. Tijdens de tocht bestaat de kans dat u verschillende dieren en vogelsoorten ziet. Na aankomst op bij Cola Kreek zullen we ons installeren in onze accommodatie en is er de tijd om te zwemmen, een spelletje te doen, of te hangmatteren. De avond na de maaltijd mag u eveneens zelf invullen.
Dag 5

Cola Kreek - Boven Suriname Eco Lodge

Na het ontbijt vertrekken we richting Atjoni, daar waar de weg stopt; letterlijk! Vanaf Atjoni varen we in ongeveer 3 uren naar onze eindbestemming waar we de komende 2 nachten zullen verblijven. Bij aankomst zal er een snack klaarstaan en maken we kennis met de eigenaar en kinderen van de lodge houder.
Dag 6

Ananasberg - Tapawatra

Vandaag maken we een heerlijke wandeling door verschillende dorpjes, bezoeken we de medische zending, beklimmen we de Ananasberg, en gaan we heerlijk zwemmen in de Tapawatra Val: de oorsporng van de Suriname Rivier die voortvloeit uit de Gran Rio en de Pikin Rio.
Dag 7

Boven Suriname Eco Lodge - Ston Island

Vandaag zetten we de terugreis in richting Atjoni om via de verharde weg, op het laatste stukje na, Ston Island te bereiken. Op dit schiereiland gelegen aan het stuwmeer, verblijven we de komende 2 laatste nachten van deze reis. Vandaag is het lekker bijkomen, relaxen, zwemmen, en hangmatteren.
Dag 8

Brownsberg Natuurpark

Na het ontbijt rijden we naar Brownsberg. Aangezien we ons dichtbij Brownsberg Natuurpark bevinden, zal deze rit niet lang zijn. We gaan met de bus naar boven van de berg en bezoeken op het plateau 2 uitzichtspunten waarvandaan je een mooi uitzicht hebt (bij helder weer) op het stuwmeer. Onze gids zal je hier alles over vertellen. Vervolgens lopen we naar de waterval aan de voet van de berg, de Ireneval, en naar de andere waterval ongeveer halverwege; de Leoval. Eenmaal weer boven aangekomen is het tijd om je op te frissen en zal de lunch klaarstaan. Na de lunch kunnen we nog even relaxen om bergafwaarts richting Ston Island te rijden.
Dag 9

Ston Island - Paramaribo

Wakker worden op Ston Island is altijd een prachtig aanzicht. Wees er dus vroeg bij en aanschouw hoe de zon op komt in de verte met uitzicht op het stuwmeer. Later die ochtend, na het ontbijt, zal er gevaren worden naar ''Babun Eiland'' om brulapen en een luiaard te spotten of naar de watervalletjes op het stuwmeer. Dit in overleg met de lokale bootsman. Na de lunch zullenn we inpakken en de finale terugreis richting Paramaribo inzetten.

Paklijst:
– Goede, dichte, stevige, schoenen voor de wandeltochten en de beklimming van de Voltzberg (Uitermate geschikt zijn hardloopschoenen, All Stars; schoenen met profiel)
– Slippers
– Lange- en korte mouw kleding (Ga uit van 2 sets kleding per dag)
– Laken
– Poncho (Regenjas)
– Zwemkleding
– Persoonlijke toilet artikelen (o.a. Anti muggen lotion)
– Handdoeken
– Zaklamp
– Zonnebrand
– Hangmat + klamboe
– Voldoende alcoholische dranken en rookwaren voor eigen consumptie (Optioneel)

Informeer naar de mogelijkheden of reserveer direct!

Contact Skype

lifeinsu

Phone

+597 7707985 // +316 37370281

Email

info@lifeinsu.nl