Bij deze 7 daagse tour vertrekken wij vanuit Paramaribo richting Witagron om in de boot te stappen naar Raleighvallen (het Centraal Suriname Natuur Reservaat). Een indrukwekkende vaartocht van +/- 3 uren dwars door de jungle. Het reservaat biedt een grote verscheidenheid aan flora en fauna. De grootste uitdaging hier is het beklimmen van de Voltzberg. De intensieve tocht naar de top wordt beloond met een prachtig uitzicht over het tropische regenwoud. Verder zijn er heel wat watervallen waar men na de inspannende en leerrijke tocht kan afkoelen. Hierna vervolgen wij ons trip naar Blanche Marie watervallen. Die ligt op meer dan 300 km ten zuidwesten van Paramaribo. Het is een van de grootste watervallen in Suriname met een enorme waterverplaatsing. De imposante waterval strekt zich uit over meer dan 120 meters en ligt in hoog bos, de mooiste soort tropisch regenwoud. Als laatst bezoeken wij het Inheems dorp Apoera en rijden wij door het ongerept Amazone regenwoud. Op Apoera bezoeken wij ook de vergeten spoorlijn die men ook bestempeld als “van ergens naar nergens”.

Alle maaltijden/snacks/fruit inbegrepen
Prijs inclusief transport per bus/boot
Inclusief gids/kok/chauffeur
Overnachting: hangmat (Bed optioneel)
Inclusief kosten natuurbehoud
Souvenirs voor eigen rekening

Programma

Dag 1

Paramaribo - Raleighvallen (CSNR, Centraal Suriname Natuur Reservaat)

Om 7.00 uur vertrekken we met de bus naar Witagron, bij aankomst wordt er geluncht, waarna de boten worden ingeladen voor de boottocht (+/- 3 uren) naar de Raleighvallen. Bij aankomst kennismaking met de beheerder en indeling van de accommodatie. In de middag wordt er een verkenningstocht gemaakt rondom het eiland. Indien gewenst, nemen we een duikje in de rivier.
Dag 2

Voltzberg

Na het ontbijt maken wij ons klaar voor wandeling door het bos naar de Voltzberg. Deze tocht is zeer boeiend en indrukwekkend. Men kan er veel dieren tegen komen, zoals apen, vogels wilde zwijnen enz. Hoogtepunt op deze dag is uiteraard de klim naar de top ( 240 m ) waar u van een prachtig uitzicht over het tropisch regenwoud kunt genieten. In de middag keren wij terug naar de lodge onderweg maken wij een tussen stop bij de Anjoemara vallen om af te koelen. Na het avondeten gezellig samenzijn.
Dag 3

Moedervallen

Na het ontbijt vertrekken wij met de boot naar Lolopasi en vandaaruit maken wij een boswandeling naar de adembenemende Moedervallen. Om 13.00 uur hebben wij een lunch. In de middag bezoeken wij het vliegveld en u kunt ook diverse vogels spotten. De middag is vrij, na het avond eten gezellig samen zijn en indien gewenst een culturele show met zang en dans van de plaatselijke Raleighboys.
Dag 4

Raleighvallen - Blanche Marie

Omstreeks 09.00 uur vertrekken wij met de boot naar Witagron en van daaruit rijden wij door naar Blanche Marie. Tijdens de tocht bestaat de kans dat u verschillende dieren en vogelsoorten ziet. Na aankomst op Blanche Marie wordt de omgeving verkend, u kunt dan eventueel zwemmen en daarna de avondmaaltijd nuttigen.
Dag 5

Blanche Marie

Na het ontbijt maken we een wandeling naar Blanche Marie waterval. Onderweg hoort u leuke en interessante wetenswaardigheden over de biodiversiteit in dit gebeid terwijl we snelle stroomversnellingen van de rivier passeren. Waar mogelijk kan je heerlijk onder de watervallen staan of zitten en het krachtige water dat naar beneden dendert over je heen laten komen. Een unieke ervaring!
Dag 6

Apoera

Na het ontbijt vertrekken wij richting Apoera, waar wij een sightseeing doen in Apoera stad. In de middag bezoekt u de spoorlijn van “ergens naar nergens”. Daarna vervolgen wij onze weg naar de indianendorpen, kleine Kwamalasemoetoe en Washabo, voor een dorpswandeling. Tijdens de dorpswandeling maakt u kennis met de cultuur van de Trio’s en Arowakken, twee verschillende indianen stammen. U kunt daar souvenirs kopen. ‘s Avonds na het diner een gezellig samenzijn.
Dag 7

Paramaribo

Na het ontbijt vertrekken wij voor de terugreis naar Paramaribo.

Paklijst:
– Goede, dichte, stevige, schoenen voor de wandeltochten en de beklimming van de Voltzberg (Uitermate geschikt zijn hardloopschoenen, All Stars; schoenen met profiel)
– Slippers
– Lange- en korte mouw kleding (Ga uit van 2 sets kleding per dag)
– Laken
– Poncho (Regenjas)
– Zwemkleding
– Persoonlijke toilet artikelen (o.a. Anti muggen lotion)
– Handdoeken
– Zaklamp
– Zonnebrand
– Hangmat + klamboe
– Voldoende alcoholische dranken en rookwaren voor eigen consumptie (Optioneel)

LET OP!
Ter plekke op de Raleighvallen zijn er gelimiteerd producten te verkrijgen, echter wel tegen een veel hogere prijs dan in Paramaribo. Tijdens de heenreis zullen wij als laatste tussenstop op weg naar Witagron, stoppen bij Zanderij waar je de gelegenheid hebt om een supermarkt te bezoeken en spullen in te slaan mocht je wat vergeten zijn. Ongeveer 30-40 minuten na Zanderij zal je tot je terugkeer 6 dagen later geen/amper een telefoon/internet verbinding hebben, met uitzondering van het bereik op Witagron. In Apoera, en Blanche Marie is het bereik wisselend. Houd hier rekening mee. ‘s Avonds in de kampen waar jullie zullen verblijven deze 6 nachten nachten, is er de mogelijkheid tot het opladen van elektronische apparaten zoals camera’s en mobiele telefoons.
Voor de eerste dag staan er geen zware activiteiten op het programma en is het aantrekken van slippers en comfortabele kleding voldoende. Houd er wel rekening mee dat je langere tijd in de boot zit en dus blootgesteld zal zijn aan de zon. Ook kan het eventueel regenen. Een poncho en een waterdicht tasje/zakje voor je foto camera/mobiele telefoon is aan te raden.

Informeer naar de mogelijkheden of reserveer direct!

Contact Skype

lifeinsu

Phone

+597 7707985 // +316 37370281

Email

info@lifeinsu.nl